Війна

Меморіал пам’яті: захисник «Азовсталі» Віталій Горбач

Захисник «Азовсталі» Віталій Горбач, позивний Кратос, загинув 15 березня 2022 року внаслідок скидання окупантами на Маріуполь авіабомб. Боєць отримав смертельні осколкові поранення. Йому було 36 років.

Віталій народився у місті Мена Чернігівської області. Навчався у Менській гімназії. Потім працював в охоронних структурах. Малював комікси, захоплювався ігровими приставками, збирав колекцію книг Стівена Кінга. Вів здоровий спосіб життя та активно займався спортом. Неодноразово брав участь у марафонах дистанцією 42.195 км, обласних і районних змаганнях з жиму штанги лежачи та полкових турнірах.

З початком російсько-української війни 2014 року Віталій воював в АТО на Донбасі. З 2019 року був бійцем окремого загону спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України. Воював на посаді старшого кулеметника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни обстріляли село на Чернігівщині

У січні 2022 року у нього мав закінчитися контракт, але Кратос вирішив його продовжити, проаналізувавши ситуацію на фронті. А вже 24 лютого почалася повномасштабна війна, з перших днів якої він разом із побратимами обороняв Маріуполь від окупантів.

«Найкращий в світі Брат! Найдобріший, найсміливіший…Наш Герой, з яким почуваєш себе завжди як за кам’яною стіною! Професійний Воїн», – розповіла сестра полеглого воїна Ірина.

Старший солдат Горбач посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Поховали воїна у рідному місті.

У Віталія залишилися мама, сестра і кохана дівчина.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button