Війна

Міський голова Ніжина – про стан постраждалих унаслідок нічного прильоту «шахеда» і про пошкоджений гуртожиток

На жаль, війна триває і стовідсотково безпечних місць, навіть на територіях, де не відбуваються бойові дії, немає. У ніч на 26 липня російські «шахеди» атакували Ніжин. Зокрема, пошкоджено багатоповерховий будинок – гуртожиток, у якому жили цивільні люди.

«Це будинок на 24 квартири, більша частина з них постраждала. Зазнали травм і люди. Постраждалих доправили до лікарні ще вночі. Їм надана необхідна допомога. Травми не тяжкі. Стан постраждалих – задовільний. В усіх подряпини, і зрозуміло, що шок. Здебільшого люди травмувалися через те, що їх привалило плитами чи меблями.

Будинок, звісно, тепер в аварійному стані. Там зараз немає ні газопостачання, ні електрики, ні води. Багато квартир не є придатними для проживання. Також у багатьох кімнатах повністю вибиті вікна та двері», – прокоментував для ЧЕЛАЙН Олександр Кодола, ніжинський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втратив два літри крові: чернігівський прикордонник Юрій – про поранення, евакуацію та лікування (Відео)

За його словами, нині місцеві комунальні служби займаються розбиранням завалів і ліквідацією наслідків надзвичайної ситуації. Також ведеться робота щодо тимчасового переселення жителів постраждалого будинку до іншого житла.

«Чи підлягає будинок ремонту, мають сказати будівельники. І тільки після цього визначатимемося з його подальшою долею», – пояснив Олександр Кодола.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button