Війна

Мобільні вогневі групи з Чернігівщини отримали допомогу на 43,6 млн грн

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» передав обладнання для підрозділів протиповітряної оборони шести військових частин Чернігівщини загальною вартістю 43 660 700,97 гривні. Ідеться про допомогу із забезпеченням мобільних вогневих груп у період із 2023-го по липень 2024 року.

Зокрема, за цей час чернігівські захисники отримали від благодійної організації 37 нових позашляховиків, а також тепловізійні приціли, засоби живлення, зв’язку та інше обладнання.

«У пріоритеті — найефективніші підрозділи, — йдеться на сторінці проєкту «Другий рубіж ППО». — Оскільки у північних і південних областях країни пролягають основні маршрути руху ворожих ракет і дронів, тут їх більше знищують мобільні вогневі групи. Також важливість застосування МВГ зростає там, де великі комплекси ППО вразливіші до ворожих атак. Відтак необхідність розосередження сил більша поблизу прикордонних із РФ і окупованих територій. Водночас, сформовані в одному регіоні підрозділи можуть нести службу і в інших. Наприклад, миколаївські виконують завдання і на Херсонщині, а чернігівські прикривають Північ країни загалом». 

Партнерська публікація

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button