Війна

«Моя робота–підтримувати техніку у бойовій готовності»: історія 23-річної танкістки з Чернігівщини, яка воює на Донеччині

23-річна Вікторія  — родом з Чернігівщини. Нині дівчина воює на Донеччині у складі 30 окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького.

Закінчивши школу, Вікторія навчалась у чернігівському політеху на інженера з харчових технології, але мріяла про військо.

«Зі школи я дуже хотіла військову спеціальність, тож я відрахувалася з інституту й пішла у військкомат (прим. — ТЦК та СП) – мені було вже 18 років, і я хотіла підписати контракт. Але мені сказали, що потрібен дозвіл від батьків. Я прийшла до батьків, сказала, що я хочу, вони сказали «ні», – згадує дівчина.

За рік Вікторія знову була у військкоматі (прим. — ТЦК та СП) і таки підписала контракт. Зібравши документи, вона почала навчання у військовому виші.

«Через чотири роки, після навчання, я потрапила в підрозділ. Потім почалося повномасштабне вторгнення,  – розповідає Вікторія. – Я з Чернігівської області – російські війська зайшли й до мене додому».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині під час пожежі загинула людина

Батько Вікторії також був бійцем, оборонцем Чернігова. На жаль, він загинув під час російського артобстрілу:

«Першого березня він загинув, але ми про це дізналися аж за півтора місяці. Він був на обороні Чернігова, там була дуже складна ситуація, і півтора місяці про нього не було звісток».

Наразі Вікторія несе службу у лавах Збройних Сил України. Брат і сестра Захисниці також служать, ще один брат – вчиться на військового. Чоловік теж військовий.

«Моя робота з моєю спеціальністю – це підтримання техніки у бойовій готовності. Я дивлюся, щоб, по-перше, техніка правильно експлуатувалася. По-друге, щоб вона не виходила з ладу. Якщо щось трапляється, я допомагаю, аби її відремонтували: подаю заявки на запчастини, всяк цьому сприяю», – говорить військовослужбовиця.

Також в її обовʼязки входить підготовка механіків, і вона постійно проводить з ними заняття, адже і в процесі експлуатації техніки щось може забуватися, і новачків, які мають недостатньо знань, треба навчати. Найперше, щоб вони не робили помилок, які призведуть до того, що техніка не буде працювати.

Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button