Війна

На білоруських митних переходах біля Чернігівщини фіксують дивну перевірку

На сервісі білоруських державних закупівель з’явився запит про надання послуги з обслуговування автомобільних ваг на республіканських пунктах митного оформлення неподалік Чернігівщини («Нова Гута» в Гомельському районі та «Нова Рудня» в Єльському районі Гомельської області).

Про це повідомляє білоруське опозиційне видання «Флагшток».

Закупівля передбачає проведення калібрування, контролю, тестування та регулювання вузлів і деталей автомобільних ваг з використанням матеріалів виконавця до кінця листопада 2023 року. На налаштування 4 вагових пристроїв планують виділити 19 800 білоруських рублів (близько 220 тис. грн.).

Фрагмент документації на закупівлю послуги з обслуговування автомобільних ваг

Місцезнаходження прикордонних переходів, де заплановано перевірки обладнання

Раніше, влітку 2023 року, проводилася перевірка рентгенів на РПТО «Нова Гута». Подібні закупівлі з перевірки засобів вимірювань мали відбутися перед самим початком російського вторгнення в Україну.

Примітно, що безпосередньо через прикордонні переходи «Нова Гута» і «Нова Рудня» в лютому 2022 року безперешкодно пройшли російські війська для захоплення півночі України.

Жодної офіційної інформації про повноцінний початок функціонування міжнародних переходів між Білоруссю та Україною наразі не озвучували.

UPD: Утім, причиною робіт на ваговому і рентгенівському обладнанні може також бути регламентне обслуговування техніки.

Ще статті по темі

Back to top button