Війна

На білоруському військовому аеродромі Зябрівка збільшилася кількість техніки і російських солдат

Протягом останнього місяця спостерігається активність на білоруському військовому аеродромі у Зябрівці під Гомелем (неподалік Чернігівщини). Туди прибувають російські війська. Буквально за місяць там з’явилося кілька піщаних насипів, будівельні роботи тривають.

Про це повідомляє «Свобода».

Останнім часом туди прибуло більше російської техніки та військовослужбовців.

«Насправді російська військова техніка і жива сила прибули в Зябрівку (Гомельський район) півтора тижні тому. Росіяни живуть там із весни, але в обмеженій кількості. Доступ до Зябрівки закритий, як і раніше. Як стояли, так і стоять російські війська, але зараз більше техніки і людей», — розповіло джерело в Гомельському районі.

Ми бачимо, що в північній частині аеродрому будуються насипи з піску. Причому пісок не привозять ззовні, а беруть прямо з кар’єрів на аеродромі.

Подібні споруди у вигляді насипів можна побачити, наприклад, у в/ч 1146 зенітно-ракетного полку, що виконує завдання з охорони Островецької АЕС. Там на насипах встановлено радіолокаційні станції, які використовуються для ідентифікації цілей і наведення ракет.

На супутниковому знімку видно, що на території аеродрому в Зябрівці збільшилася кількість військових вантажівок, розширилася територія військового містечка, видно наявність зенітно-ракетних комплексів С-300 і С-400. На знімку, зробленому 16 жовтня, ми також бачимо поїзд, який прибув із пальним.

Ще статті по темі

Back to top button