Війна

На білоруському заводі біля Чернігівщини комплектують іранські дрони – керівник «Білого легіону»

Іранські дрони-камікадзе, які використовуються Росією для атак по Україні, доукомплектовуються на Гомельському радіозаводі в Білорусі. На цьому в ефірі телеканалу «Еспресо» наголосив керівник «Білого легіону» Сергій Бульба.

Він додав, що спочатку росіяни доставляли ці дрони до Мурманська, а потім перекинули до Білорусі.

«За нашою інформацією, яку поки що ми не можемо підтвердити, на Гомельський радіозавод росіяни перекидають іранські дрони-камікадзе для доукомплектування. Спочатку росіяни доставляли ці дрони до Мурманська, а потім перекинули до Гомеля. Там їх доукомплектовували, пофарбували, нанесли відповідні знаки та перекинули назад до Росії», – зазначив Бульба.

За його словами, білоруська влада також намагається домовитись з Іраном про виробництво іранських БПЛА на власній території

«Також білоруська делегація літала в Іран. Там вони намагались домовитись з іранцями не лише про виробництво снарядів великого калібру на території Білорусі, а й про виробництво дронів-камікадзе. До того ж в Білорусі почали випускати власні ноутбуки. Сама влада Білорусі заявляє про те, що всі компоненти до цього ноутбука, окрім корпусу, є іноземними. Тобто ті технології, які у РФ не можна постачати, будуть такими хитрими шляхами постачатись через Білорусь», – наголосив він.

Білоруське видання «Флагшток» раніше повідомляло про те, що Гомельський радіозавод став підприємством військово-промислового комплексу.

Ще статті по темі

Back to top button