Війна

На Чернігівщині поліцейські евакуювали родину з шістьма дітьми з обстрілюваного прикордонного села (Фото)

Керівник та два дільничні офіцери Семенівського підрозділу поліції Новгород-Сіверського району допомогли матері з шістьма маленькими дітками віком від 2 місяців до 11 років переїхати у безпечне місце. Поліцейські вивезли не лише багатодітну сім’ю, а й їхніх домашніх улюбленців.

Родина живе всього за два кілометри від російського кордону і буквально виживає під щоденними обстрілами окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меморіал пам’яті: 48-річний Анатолій Козарез

–       Ухвалити рішення про переїзд змусив страх за життя дітей, адже з боку країни-агресора в бік села стріляють майже щодня, як не з артилерії, то з мінометів, – розповіла багатодітна мати Яна.

Розставання з рідною домівкою далося жінці болісно, вона довго вагалася з наданням згоди на евакуацію. Але начальник сектору поліцейської діяльності у Семенівці Володимир Єрмоленко переконував терпляче і наполегливо.

–       Усіх мешканців прикордонних сіл нашої громади поліція постійно закликає виїздити у більш безпечні місця. І передусім – родини з дітьми. Ця робота, яку ми ведемо спільно з представниками місцевої влади та соціальних служб, дає свої результати. Чимало людей вже виїхали з прикордоння. Однак не всі, кому це варто зробити. Тому продовжуємо наполягати і переконувати, – каже Володимир Єрмоленко.

Поліцейські швидко завантажили найцінніше майно багатодітної сім’ї в кузов автівки, наданої Семенівською міськрадою. А за годину вже заносили його до будинку, де тепер мешкатимуть Яна та її малеча. Жінка каже, що приємно здивована наданими умовами: просторо і тепло, забезпечені спальні місця для всіх, заготовлені дрова. А головне – безпечно, вперше за понад двадцять місяців.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button