Війна

На Чернігівщині попрощалися з п’ятьма воїнами, які загинули за Незалежність

Вони віддали життя за вільне та незалежне майбутнє українського народу — 8 квітня на Чернігівщині попрощалися з п’ятьма воїнами, які загинули у мужнім бою проти російських окупаційних військ.

Солдат Марухно Микола Олегович народився 7 липня 1996 року у Чернігові. Тут закінчив місцеву середню школу, а після неї — залізнично-дорожній технікум. До повномасштабної війни працював будівельником у Чернігові, а у листопаді 2022 року потрапив на військову службу до складу одного з підрозділів військової частини А4355. На посаді стрільця-снайпера чоловік мужньо боровся проти російських окупаційних військ, але, на жаль, 2 квітня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині Марухно Микола загинув. Попрощалися з Захисником у Чернігові в Катерининській церкві, поховавши його на кладовищі «Яцево».

Солдат Топор Роман Сергійович народився 17 січня 1994 року у Бахмачі, де закінчив місцеву гімназію. Вищу освіту здобув у Національному університеті «Чернігівська політехніка», останнім часом працював менеджером в одному з готельних комплексів Києва. З початком повномасштабної війни чоловік не лишився осторонь та вирішив добровільно долучитися до лав Збройних Сил України. Службу ніс у складі одного з підрозділів військової частини А0284 на посаді гранатометника, віддано борючись за вільне майбутнє українського народу. На жаль, 19 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині Топор Роман загинув. Попрощалися з воїном в його рідному місті, поховавши на місцевому кладовищі.

Молодший сержант Щербаков Андрій Юрійович народився 6 липня 1974 року в смт Ладан на Прилуччині. Після подій 24-го лютого чоловік покинув цивільне життя та став до лав оборонців Батьківщини. Службу ніс у складі одного з підрозділів військової частини А7330 та разом з побратимами мужньо виконував свій військовий і громадянський обов’язок з захисту територіальної цілісності та недоторканості України. На жаль, 3 квітня 2023 року під час виконання бойового завдання на Сході Щербаков Андрій загинув від ворожої снайперської кулі. Попрощалися з воїном на його малій батьківщині, поховавши на місцевому кладовищі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни з винищувача вдарили по прикордонню Чернігівщини: пошкоджено житлові будинки (Фото)

Рядовий Ларченко Іван Борисович народився 21 травня 1977 року у селі Мезин. У червні 2022 року долучився до одного з підрозділів військової частини А0998. На посаді старшого стрільця він гідно боровся проти російських окупаційних військ, до останнього подиху захищаючи Незалежність рідної України. Під час виконання бойового завдання на Херсонщині підрозділ Івана втратив з ним зв’язок, тож з 13 вересня 2022 року чоловік вважався зниклим безвісти. Після тривалих пошуків вдалося віднайти та ідентифікувати його тіло, тож сьогодні рідні та близькі разом з односельцями провели Ларченка Івана в останню путь, вшанувавши його світлу пам’ять та поховавши на кладовищі рідного села.

Солдат Огир Владислав Михайлович народився 24 вересня 1984 року в смт Сосниця. Тут закінчив 9 класів місцевої ЗОШ І-ІІІ ступенів, після чого вступив до Сосницького ПТУ-31, де опанував спеціальності «тракторист-машиніст широкого профілю», «слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування», «водій автотранспортних засобів категорії «С»». Протягом 2004-2005 років проходив строкову військову службу. У червні 2022 року Владислав долучився до оборонців України. Спочатку потрапив до навчального центру, а після нього — до складу одного з підрозділів військової частини А0284. На посаді гранатометника чоловік мужньо та віддано захищав суверенітет рідної Батьківщини, але, на жаль, 2 квітня 2023 року загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині внаслідок мінно-вибухової травми. Попрощалися з воїном в смт Сосниця, поховавши його на місцевому кладовищі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Ще статті по темі

Back to top button