Війна

На Чернігівщині прощалися із двома загиблими воїнами

Двоє воїнів повернулися «на щиті» — 24 червня на Чернігівщині їх провели в останню путь.

Молодший сержант Смущенко Ігор Васильович народився 13 вересня 1979 року. Проживав у селі Волосківці Менської громади Корюківського району. Протягом 1997-1999 років проходив строкову військову службу, а у 2014-му вперше долучився до захисту Батьківщини. Того ж року взяв безпосередню участь в антитерористичній операції на сході держави.

У перший день повномасштабної війни чоловік без роздумів вдруге долучився до лав ЗС України. Службу ніс у складі одного з підрозділів військової частини А1815 та віддано боронив Україну від ворожих окупаційних військ. На жаль, 19 червня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині Смущенко Ігор загинув. Попрощалися з воїном у селі Волосківці, поховали на місцевому кладовищі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжин втратив Героя

Солдат Швед Сергій Іванович народився 8 червня 1975 року в селі Жадове Семенівської громади Новгород-Сіверського району. У 1992 році закінчив місцеву середню школу. Протягом 19993-1994 років проходив строкову військову службу. Довгий час працював водієм у Сільськогосподарському підприємстві ім. Чкалова.

У лютому 2023 року чоловік добровільно став на захист Незалежності України, долучившись до складу одного з підрозділів військової частини А4863 та сумлінно виконував свій військовий і громадянський обов’язок. На жаль, 21 червня 2023 року під час виконання бойового завдання на Луганщині Швед Сергій загинув. Вдома на нього чекали мати, брат та сестра. Попрощалися з Захисником у селі Жданове, поховали на місцевому кладовищі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Ще статті по темі

Back to top button