Війна

На Чернігівщині прощалися із п’ятьма полеглими воїнами

На Чернігівщині попрощалися з п’ятьма земляками, які загинули у боях за Незалежність Батьківщини.

Солдат Пінчук Олександр Олександрович

Народився 11 листопада 1990 року у Чернігові. Тут закінчив ЗОШ №33, а після неї — Професійний ліцей залізничного транспорту.

До повномасштабної війни займався власною справою у сфері будівництва та ремонту житлових і нежитлових будівель. Після подій 24-го лютого 2022 року чоловік долучився до лав ЗС України. Службу проходив у військовій частині А7333 на посаді водія мінометного взводу.

На жаль, 4 лютого 2023 року під час виконання чергового бойового завдання поблизу Кремінської міської територіальної громади на Луганщині Пінчук Олександр загинув…

Попрощалися з воїном у Чернігові в Катерининській церкві, поховавши його на кладовищі «Яцево».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни з мінометів обстріляли Сеньківку

Солдат Коваленко Євген Федорович

Народився 31 липня 2000 року в селі Степанівці. Рано залишився без батька, виховувався в багатодітній сім’ї.

З 2006 року по 2015 рік навчався у місцевій ЗОШ І-ІІ ступенів, брав активну участь у позакласних заходах, захоплювався спортом, зокрема, футболом. З 2015-го по 2018-й роки Євген навчався у Ніжинському професійному аграрному ліцеї, де опанував професії автомеханіка, водія і зварювальника.

До 24-го лютого працював у торговому центрі «Голівуд» у Чернігові, а восени 2022 року добровільно, за прикладом старшого брата, пішов захищати рідну землю від ворогів, потрапивши на службу до складу військової частини А0224.

На жаль, 5 лютого 2023 року під час боїв поблизу населеного пункту Новомихайлівка на Донеччині Коваленко Євген загинув…

Попрощалися з воїном у його рідному селі, поховавши на місцевому кладовищі.

Солдат Гурський Юрій Олександрович

Народився 11 березня 1974 року у Ніжин. Тут навчався у місцевій ЗОШ №5, а після — в агротехнічному коледжі, працював на залізниці.

В перші дні повномасштабного ворожого вторгнення чоловік без роздумів та вагань записався до лав ТрО у Ніжині, а трохи згодом долучися до Збройних Сил України.

На жаль, 30 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання в районі села Підгороднє на Донеччині Гурський Юрій загинув…

Попрощалися з Захисником у Ніжині в Церкві Всіх Святих, поховавши на місцевому кладовищі.

Солдат Івченко Володимир Григорович

Народився 20 червня 1978 року у Прилуках. Навчався у місцевій ЗОШ №10, після неї закінчив педагогічний коледж.

До повномасштабної війни працював на підприємстві «Алітон», а після подій 24-го лютого долучився до лав оборонців Батьківщини. Службу ніс у військовій частині А0284 на посаді номера обслуги — радіотелефоніста зенітного артилерійського взводу.

На жаль, 7 лютого 2023 року під час виконання чергового бойового завдання поблизу населеного пункту Ступочки на Донеччині Івченко Володимир отримав вибухову травму та осколкові поранення, які виявилися несуміснии з життям.

Попрощалися з воїном на його малій батьківщині, поховавши на місцевому кладовищі.

Солдат Авраменко Андрій Сергійович

Народився 23 лютого 1988 року у Сосниці. Навчався в Сосницькій ЗОШ I — III ступенів, 9 класів якої закінчив у 2003 році. Після цього протягом трьох років навчався у Сосницькому сільськогосподарському технікумі, де опанував спеціальність «бухгалтер». Далі Андрій вступив до Чернігівського державного інституту економіки і управління на спеціальність «менеджмент», закінчивши його у 2010 році.

Хоча військової служби до цього чоловік не проходив, але неодноразово призивався до участі в навчальних зборах військовозобов’язаних. Очолював спортивне життя у Сосницькій громаді, був тренером та КМС з вільної боротьби, а для своїх юних вихованців — наставником і прикладом для наслідування.

У квітні 2022 року Андрій добровільно вирішив стати на Захист Батьківщини. Так, потрапив на службу до військової частини А4574 на посаду стрільця-помічника гранатометника.

На жаль, 5 лютого 2023 року під час боїв поблизу населеного пункту Іванівка на Донеччині Авраменко Андрій загинув…

Попрощалися з Захисником на його малій батьківщині, поховавши на центральному кладовищі Сосниці. Вдома у нього залишились батько, дружина та син.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Ще статті по темі

Back to top button