Війна

На Чернігівщині сапери продовжують розмінування територій

Аби привести в безпечний стан території області, розрахунки частини піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Чернігівській області кожного дня метр за метром очищують нашу землю.

Наразі на території області виконують завдання за призначенням 5 піротехнічних розрахунків ГУ ДСНС України у Чернігівській області та 1 механізований розрахунок з Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України. Станом на 16 серпня саперами відреаговано на 4847 викликів, вилучено 52 тис. вибухонебезпечних предметів, обстежено 40 тис. гектарів територій, з них понад 37 тис. га сільгоспугідь, 266 об’єктів інфраструктури та життєзабезпечення населення, 22 км ліній електропередач, 232 км автодоріг майже 6 га водної акваторії та 10,4 км ліній газопроводів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські прикордонники отримали сучасні аптечки

Враховуючи те, що наша країна вважається однією з найбільш замінованих країн світу, можна тільки уявити скільки часу знадобиться аби привести в безпечний стан територію України після закінчення війни. Ризик натрапити на вибухонебезпечний предмет існує усюди. Тому, нагадуємо громадянам, що у випадку знаходження вибухонебезпечного предмета заборонено: наближатися до нього, брати до рук, самостійно його вилучати, розбирати, бити по ньому чи кидати, розпалювати поряд багаття та приносити додому. Позначте місце знахідки та повідомте до Служби порятунку за номером «101».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

ГУ ДСНС України у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button