Війна

На Чернігівщині в останню путь провели двох захисників

Чернігівщина в жалобі. В останню путь провели двох земляків, які полягли у боях за волю українського народу.

Солдат Удовик Олексій Дмитрович

Народився 25 грудня 1983 року в Ніжині. Навчався у місцевій школі №15, а у період з 2001-го по 2005-й роки — у Чернігівському державному інституті права, соціальних технологій та праці, який закінчив з відзнакою. Після цього протягом двох років Олексій навчався в Академії прокуратури України, де здобув кваліфікацію магістра та почав працював на посаді помічника Овруцького міжрайонного прокурора Житомирської області.

В листопаді 2008 року потрапив на посаду помічника прокурора Малинського району Житомирської області, трохи згодом став помічником Новоград-Волинського міжрайонного прокурора. У січні 2013-го року чоловік став головним спеціалістом юридичного сектору Ніжинського управління Державної казначейської служби, а у 2019-му році закінчив школу суддів, мріючи надалі працювати за цим напрямом.

До оборонців Батьківщини Олексій добровільно долучився у грудні 2022, а з початком повномасштабної війни у складі військової частини А2167 став на захист її теиторіальної цілісності та недоторканості, віддано борючись за світле та вільне майбутнє рідної держави.

На жаль, 25 лютого 2023 року під час виконання чергового бойового завдання поблизу Вугледара на Донеччині Удовик Олексій загинув…

Попрощалися з земляком у Ніжині в Церкві Всіх Святих, поховавши його на місцевому кладовищі. Вдома у нього залишились мати та брат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чаус нагадав жителям прикордоння про можливість евакуюватися

Старший солдат Васильченко Олексій Миколайович

Народився 23 березня 1992 року в селі Озеряни. Навчався в середній школі села Стара Басань, а після закінчення восьми класів вступив в Мринське професійно-технічне училище, яке закінчив у 2010 році, опанувавши спеціальність «тракторист, слюсар з ремонту».

До повномасштабної війни чоловік проживав у селі Молодіжне на Ніжинщині та працював за наймом, а у серпні 2022 року долучився до складу військової частини А1126 на посаду навідника взводу вогневої підтримки. Разом з побратимами він віддано боронив Батьківщину від російських окупаційних військ, до останнього борючись за свободу українського народу.

На жаль, 25 лютого 2023 року під час боїв поблизу населеного пункту Червонопопівка на Луганщині Васильченко Олексій загинув…

Попрощалися з воїном у селі Молодіжне, поховавши його на місцевому кладовищі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Ще статті по темі

Back to top button