Війна

На Чернігівщині в останню путь провели полеглого 19-річного воїна

Учора жителі Сновської ромади попрощалися з Героєм – солдатом Кононом Максимом Сергійовичем, який повернувся з пекла війни на щиті.

Про це повідомляє міська рада.

Стоячи на колінах проводжали 19-річного воїна навіки додому жителі сіл Рогізки, Кучинівка та Великий Щимель, живим коридором зустріло Героя його рідне село Суничне, рідні і близькі, друзі.

Офіційний мітинг прощання відбувся у центрі села. У скорботі присутні схилили голови та вшанували пам’ять захисника хвилиною мовчання.

Максим мріяв жити у вільній Україні під мирним небом, але не судилося. росія вбила його, як вбиває все українське.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині загинув воїн з Чернігівщини

Попрощатися з Максимом приїхали кікбоксери та їх тренер: «Відділення кікбоксингу Сновської ДЮСШ вшановує ім’я небесного Героя, Конона Максима. Чемпіона України, кандидата в майстри спорту з кікбоксингу. Він був справжній боєць, всі його спортивні двобої були яскравими та професійними! І ми знаємо, що свій останній бій Максим прийняв гідно. Вічна пам’ять та низький уклін Герою! Максим Ти живеш в наших серцях!»

Літію за загиблим відслужили протоієрей Андрій, настоятель храму Преображення Господнього ПЦУ (м.Сновськ), отець Андрій, настоятель храму Св.Василія (м.Городня) та капелан військової частини, у якій служив Максим. «Борітеся всюди з усім російським, бо воно вбиває!» – закликав капелан присутніх на похороні.

Поховали солдата з усіма військовими почестями під звуки трикратного салюту на сільському кладовищі. Військовий розпорядник вручив матері загиблого державний прапор, як символ України, якій вірно служив її син.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button