Війна

На Чернігівщині відкрили меморіальну дошку полеглому Герою

Учора на фасаді Володьководівицького ліцею Носівської громади з’явилася меморіальна дошка загиблому воїну Олександру Данішу.

Про це повідомляється на сайті громаді.

Солдат Олександр Даніш народився в с. Володькова Дівиця. Закінчив сільську школу, здобув фах машиніста  електропоїзда метрополітену.

Проходив строкову службу в Севастополі в той час, коли захоплювали Крим. Він разом зі своїми побратимами мали чітку позицію приналежності до України та заявили про неї. Він брав активну участь у Революції Гідності. Згодом став учасником антитерористичної операції, захищаючи рідну землю від російських окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти обстріляли прикордонну громаду на Чернігівщині

У грудні 2022 року Олександр Даніш поповнив лави Збройних Сил України і до останнього був вірним військовій присязі, даній народу України, захищаючи незалежність та територіальну цілісність.

14 червня 2023 року в результаті наступальних дій нашої армії в районі населеного пункту Мала Токмачка Запорізької області Олександр Даніш отримав поранення, несумісне з життям.

Поховано Олександра на кладовищі по вул. Освіти в рідному селі.

Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Олександра Даніша нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button