Війна

На Чернігівщині відзначили ветеранів Другої світової війни

«УКЛІН – ЖИВИМ, ЗАГИБЛИМ – СЛАВА!» — під такою назвою на Чернігівщині відбулася акція до Дня пам’яті та примирення, організована за ініціативи начальника Чернігівського обласного ТЦК та СП.

Так, військовослужбовці Чернігівського обласного, районних ТЦК та СП і підпорядкованих їм відділів відвідали ветеранів Другої світової війни, які й досі проживають у різних куточках Чернігівщини й завдяки чиєму героїзму український народ протягом 78 років мав змогу оберігати, розвивати й примножувати власні традиції, мову та культуру.

Військовослужбовці територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки області у взаємодії з представниками органів державної влади, громадськістю та волонтерськими організаціями вручили ветеранам «Подяки ветерану Другої світової війни» від начальника Чернігівського обласного ТЦК та СП полковника Олега Гончарука, квіти та символічні подарунки, подякувавши за їх неоціненний внесок у Перемогу над нацизмом під час Другої світової війни.

Крім того, військовослужбовці ТЦК та СП Чернігівщини відвідали меморіали, пам’ятники, військові поховання жертв Другої світової війни 1939-1945 років, а також воїнів, загиблих під час сучасної російсько-української війни, привівши місця їх вічного спочинку у належний стан.

Цього року Україна вже вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується жахливими воєнними злочинами російської армії та вищого військового керівництва рф. Зараз, як і тоді, ми воюємо з підступним ворогом, який посягнув на свободу та незалежність українського народу.

Пам’ятаючи про страшні події Другої світової війни, українці з ще дужчою рішучістю борються проти російських окупантів, захищаючи свої сім’ї, будинки, вулиці, села та міста!

Наш народ вистояв у Другій світовій війні, спільно з іншими країнами світу здобувши Перемогу над нацизмом. Вистоїмо ми й зараз, обов’язково проклавши шлях до Перемоги над рашизмом!

Уклін живим – загиблим слава!

Ще статті по темі

Back to top button