Війна

На фронті загинув воїн з Коропської громади

Сьогоднішній день приніс на Коропщину страшну чорну звістку. Під час виконання бойового завдання загинув захисник України, наш земляк Чайка Валентин Борисович із Карильського.

Про це повідомляє Коропська селищна рада.

Чудовий сім’янин, добрий господар, активіст – у перший день повномасштабного вторгнення рф організував односельців для оборони території і надання допомоги на фронт. Захисник-доброволець. Добра, щира, чуйна, прекрасна людина…

Валентин Борисович народився 20 січня 1972 року в Карильському. Навчався в місцевій школі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина загиблого бійця з Чернігова просить про допомогу

— Був позитивний, бідовий, – не стримуючи сліз говорить про односельця староста Карильського Наталія Хоменко, в минулому – його вчителька. – Сім’я у них – працьовита, дружна. Дружина, двоє дітей – дочка і син. Дуже любив свою маленьку внучечку… А скільком людям допомагав! Якщо в когось біда – до нього можна було і вдень і вночі звернутися, нікому не відмовляв… Дуже добра, щира, світла людина… 24 лютого вранці він першим організував односельців – і чергування на блокпосту, і збір продуктової допомоги воїнам. Був активним, не міг залишитись осторонь…

Ще до повномасштабного вторгнення рф Валентин Борисович був виключений з військового обліку за станом здоров’я. Та попри це чоловік сам пішов до військкомату і твердо заявив своє бажання стати на захист України. Сказав: «Я піду захищати своїх дітей».

Тож із 12 січня Валентин Чайка долучився до армії оборонці України. Захищав Україну у складі військової частини на посаді водія механізованого батальйону.

На жаль, 2 липня під час виконання бойового завдання поблизу села Рівнопілля Донецької області наш земляк загинув.

Висловлюємо щирі співчуття родині Воїна, всім близьким, всім, хто знав його і шанував. Страшна і непоправна втрата…

Вічна і світла пам’ять Захиснику України!

Для тих, хто хоче підтримати родину, надаємо номер карти (ПриватБанк):

4149609011908391 (Чайка І.М., дружина Воїна)

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button