Війна

На Менщині забрали рештки снарядів (Фото)

Із території біля Покровського на Менщині спеціалісти-піротехніки Головного управління ДСНС у Чернігівській області вивезли для подальшого знешкодження боєприпаси від системи залпового вогню «Град».

Про це повідомляє міськрада.

Російські війська зайшли на територію громади в перші дні повномасштабного вторгнення на територію України. Близько ста одиниць ворожої техніки 26 лютого зайшли з полів та отаборилися в районі злітної смуги між Меною і Покровським.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстріли Чернігівської області продовжуються (Фото)

Частину техніки загарбники ховали в ангарі, що біля злітної смуги. Дві одиниці РСЗВ «Град» несли бойове чергування на злітній смузі. Коли 28 зранку їх накрили сили ЗСУ, одна з ворожих установок системи залпового вогню «Град» здетонувала, розірвалася й розлетілася уламками на шматки, утворилася глибока вирва, величезне попелище й досі можна побачити на місці вибуху.

Рештки другої машини, понівеченої та обгорілої, орки покинули й почали відступати. Ці небезпечні уламки машини та рештки снарядів і досі лишалися на місці. Тож за викликом Менської міської ради на місце прибули спеціалісти-піротехніки Головного управління ДСНС у Чернігівській області. Вони зібрали 28 фрагментів снарядів (деякі здетонували ще в лютому, під час бою).

Фахівці ДСНС вивезли рештки небезпечної зброї. Підірвали на спеціальному полігоні в районі Шестовиці. За словами спеціалістів, територія біля Покровського тепер безпечна.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button