Війна

На Ніжинщині триває розмінування лісу (Фото)

На півночі України розпочали ще один етап розмінування лісів. Минулого тижня команда Icf Patron Demining почала працювати в лісових масивах Коляжинського лісництва Ніжинської філії ДП «Ліси України».

У 2022 році на 26 гектарах лісів Держлісфонду Чернігівщини тривалий час розташовувалисявійська рф. З цих позицій вони обстрілювали населені пункти Чернігівської області. Завдяки українським захисникам ворог був вибитий, але після нього вся територія досі залишається недоступною для лісівників. Ліси забруднені боєприпасами, нерозірваними снарядами, знищеною технікою й іншими небезпечними предметами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: рашисти вдарили по Чернігівщині керованими авіаційними ракетами Х-59

Уже знайдено понад 30 одиниць вибухонебезпечних предметів, і це лише початок! На жаль, загалом орієнтовно 800 гектарів лісів у Ніжинській філії залишаються потенційно небезпечними — на цих ділянках неможливо здійснювати господарську діяльність.

Процес розмінування нешвидкий і потребує обережного підходу, та головне, що він триває. Після завершення робіт із розмінування ДП «Ліси України» планує продовжити будівництво лісової дороги, яку почали будувати ще до повномасштабного вторгнення. Це значно полегшить боротьбу з лісовими пожежами, протидію незаконним вирубкам, забезпечить кращий доступ до лісових ресурсів і стане ще однією важливою артерією для лісівників.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Північний лісовий офіс

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button