Війна

На початку повномасштабного вторгнення в селі на Чернігівщині взяли в полон шістьох росіян (Фото)

У селі Рубанка, що на Чернігівщині, вдалося взяти в полон шістьох російських військових і знищити блокпост і техніку. Тут окупантів зустрічали не з квітами в руках, як вони того очікували, а зі зброєю.

26 лютого 2022 року Рубанка вже опинилася в окупації. Село — одне з найбільш постраждалих у громаді. Росіяни заселялися тут у пусті будинки. Ще приблизно 10 військових проживали в місцевого колаборанта, який добровільно запросив їх до себе. Нарили окопів і для себе, і для техніки. Встановили блокпост, перевіряли місцевих мешканців. Колони рухалися транзитом у бік Києва і назад до кордону з рф.

На початку березня ЗСУ дали відсіч російським військам, знищили блокпост між Рубанкою і Терешихою. Тоді загинули російські військові, кілька здалися в полон. Згодом прибув інший підрозділ, солдати якого поводилися агресивніше щодо місцевого населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція Прилуччини розшукує зниклого безвісти 17-річного хлопця

Під час окупації майже весь час була відсутня електроенергія, знищували інфраструктуру. Під обстріл російських військ потрапила школа. Кажуть, по ній вдарили росіяни з танка. Обстріляли ферму — приїхали на «тиграх» і відкрили вогонь. Багато було знищено сільськогосподарської техніки та машина, якою возили людям хліб. Пошкоджено ФАП і магазини. Десь 50 будинків прострелені автоматними й кулеметними чергами, два вщент згоріли.

Рубанка опинилася під прицільним вогнем російських військ, і 30 березня 2022 року, коли колони військової техніки рухалися транзитом в бік російського кордону, виходили з області. Через село йшла бронетехніка з награбованим майном: стріляли по людях, житлових будинках і всьому, що траплялося на шляху. Кулі влучили в місцеву мешканку, поранили в руку та спину, але їй вдалося вижити. Того дня поранення отримали троє людей. На щастя, загиблих у Рубанці немає. Наступного дня, 1 квітня 2022 року, окупація завершилася.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Освітній дім прав людини у Чернігові

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button