Війна

Начальник Корюківської РВА розповів про безпекову ситуацію

Чернігівщині «пощастило» межувати з росією і білоруссю, які до 24 лютого називали себе братами. Але життя довело, що з такими братами і ворогів не треба.

Тож ситуація на прикордонні повсякчас цікава жителям нашої області, адже від божевільних сусідів можна очікувати чого завгодно.

У Корюківському районі до зони ведення бойових дій належить Сновська громада, де прилеглі до кордону села ворог періодично та цинічно обстрілює. Тож про стан справ на тих рубежах розпитували Івана Ващенка, начальника Корюківської РВА.

Пане Іване, що можете сказати про безпекову ситуацію в районі?

Ми віримо в Збройні Сили оборони України. Ситуація під абсолютним контролем. Вживаємо всіх заходів для збереження життя та здоров’я як військовослужбовців, так і мирного населення. Будуємо різного типу інженерні загородження та споруди, як із дерева, так і з бетону. Ми готові до відсічі збройної агресії, якщо російський солдат захоче знову ступити на нашу чернігівську землю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безкоштовні дрова на зиму почали доставляти людям на прикордонні Чернігівщини

Є інформація, що почастішали ворожі обстріли прикордонних територій Чернігівщини. Це відчувається?

Це здебільшого про Новгород-Сіверський район.

Періодично також порушується тема евакуації з прикордонних сіл. У вашому районі є охочі переїжджати до більш безпечних місць?

На сьогодні в нас зі Сновської громади евакуйована 51 людина. Це ті, хто захотів. Також усіх охочих ми відстежуємо в режимі онлайн. З евакуацією і Сновська міська рада, і Корюківська адміністрація надають допомогу, але наразі гострої необхідності в цьому немає. Точково, якщо виникає потреба, всі питання закриваємо.

Відселення 51 людини – це багато чи мало?

51 людина – це небагато, якщо зважати на те, що нашому районі живуть 90 тисяч людей.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button