Війна

«Нам вдалося прорвати оточення й евакуювати всіх побратимів»: історія захисника з Чернігова

Олександр – капітан міліції у відставці, який останні роки працював на посаді директора охоронної фірми. У перший же день повномасштабної війни він без вагань став на захист Чернігова в складі добровольчого підрозділу «Ветерани МВС України», а після звільнення Чернігівщини продовжив боронити східні рубежі Батьківщини.

«Під час виконання чергового бойового завдання наш підрозділ потрапив в оточення. Звісно, було складно, але завдяки виваженим діям нашого командира, а також танкістам, які прийшли на допомогу, того дня нам вдалося прорвати оточення й евакуювати всіх побратимів», – ділиться подробицями своїх бойових виходів Олександр.

Після повернення із запеклих боїв чоловік мав право повернутися до цивільного життя, адже самостійно виховує неповнолітню донечку. Натомість вирішив залишитись у війську, аби передати свій бойовий досвід, тож був переведений до ТЦК і СП Чернігова:

«У складі ТЦК та СП ми здійснюємо укріплення наших бойових позицій і несемо на них чергування. Під час повітряних тривог проглядаємо небо, чатуємо за ворожими «шахедами» і намагаємося ліквідувати їх.»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прилуцькі поліцейські розшукали водія легковика, який пошкодив припарковане авто та втік

У разі повторного наступу росіян на Чернігівщину Олександр без вагань вкотре стане на її захист:

«Ми ж зброю не склали, кожен день на позиціях. До речі, 24 лютого 2022 року військовослужбовці ТЦК та СП Чернігівщини одними з перших стали на захист нашого краю: на пішохідному мосту, на автомобільному, на позиціях не тільки в місті та його околицях, а й по всій області. На жаль, деякі з них захищали наших громадян ціною власного життя…»

Олександр переконує, що візит до ТЦК та СП – це не «квиток» на передову:

«Військо нині потребує спеціалістів різних напрямків. У військових частин є запити і на водіїв, і на кухарів, і на медиків, і на інші не менш важливі посади. Наприклад, якщо казати про підрозділ піхоти – їм завжди потрібні люди на відділи забезпечення, танкістам – ремонтники, тобто нині кожен фахівець важливий!»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button