Війна

Назавжди в строю: у Чернігові попрощалися із загиблим поліцейським Олександром Єщенком

Учора всі поліцейські Чернігівщини схилили голови в скорботі та провели в останню путь колегу з роти патрульної служби поліції особливого призначення «Чернігів». Олександр Єщенко героїчно загинув під час оборони Бахмута.

Олександр народився 1 жовтня 1980 року в Чернігові. Більшу частину свого службового шляху в органах внутрішніх справ України (а це понад 20 років) Олександр працював водієм у різних підрозділах, а у вересні 2022 році старший лейтенант перейшов працювати на посаду поліцейського взводу № 2 роти патрульної служби поліції особливого призначення «Чернігів».

– Олександр мав чітку принципову позицію: він зі зброєю в руках хотів вигнати ворога з рідної землі і без вагань поїхав боронити країну на Схід. Його сестра нині служить у Збройних силах України. Це теж мотивувало його відправитися у найгарячіші точки, аби наближати нашу перемогу, – говорить командир роти патрульної служби поліції особливого призначення «Чернігів» Віктор Тріщук. – Вранці 9 січня Олександр з побратимами поверталися з бойового завдання і в Бахмуті потрапили під артилерійський обстріл. На жаль, Олександр загинув на місці…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трагічна втрата: загинув воїн із Чернігівщини 

Мужній, щирий, позитивний і добросердечний – таким його згадують колеги. Олександр був справжнім професіоналом своєї справи, дуже відповідальним і сумлінним. Він був люблячим сім’янином: з дружиною Оленою вони виховували двох дітей – сина Артема і дочку Анну.

– Наша поліцейська родина понесла непоправну втрату. Ми втратили справжнього друга і колегу. З початку ворожого вторгнення Олександр став на захист Чернігівщини і щодня ризикував власним життям. Після того, як ми прогнали ворога з нашої області Олександр виявив бажання відправитися на Схід і вибивати окупантів з рідної землі. Він мужньо виконував свої обов’язки. На жаль, війна забирає найкращих… Не забудемо і не пробачимо. Дякую і вклоняюся батькам за сина-Героя! У Олександра також залишилася дружина і двоє діток. Відтепер вони під нашої опікою. Наш святий обов’язок – оберігати і піклуватися про родину полеглого колеги, – сказав начальник Головного управління Нацполіції у Чернігівській області Володимир Нідзельський.

13 січня поховальна церемонія зібрала сотні людей. Попрощатися з Героєм прийшли рідні та близькі загиблого, керівництво поліції Чернігівщини, бойові побратими та небайдужі чернігівці.

Поліцейський Олександр Єщенко був яскравим прикладом самовідданої любові до рідної землі та обраної професії.

Вічна і світла пам’ять! Герої не вмирають, вони залишаються в наших серцях й несуть службу в Небесній варті.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button