Війна

Неподалік Чернігівщини бойовики ПВК «Вагнер» тренує білоруську тероборону

У відео МО РБ йдеться про те, що під Осиповичами сусідньої із Чернігівщиною Гомельської області проходять заняття з військовозобов’язаними територіальних військ, призваними на збори, де як інструктори виступили найманці ПВК «Вагнер».

На заняттях із резервістами як інструкторів видно і військовослужбовців 72-го об’єднаного навчального центру ЗС РБ.

Про це повідомляє моніторингова група «Беларускі Гаюн».

У відео МО сказано, що більшість військовозобов’язаних на заняттях — із Солігорського району, де відбулася 1-ша частина їхніх зборів, а для завершення злагодження резервісти прибули в Осиповичі, де освоюють тактичну стрільбу і переміщення на полі бою тощо.

У Солігорському районі проходять збори з теробороною, куди призвали 150 військовозобов’язаних із запасу. 5 липня повідомлялося, що вони прибули на військове стрільбище 8-ї бригади РХБЗ ЗС РБ (Старі Дороги) для «відточування бойової майстерності». Тобто, тренування під Осиповичами вже не друге, а третє місце зборів, які планувалися ще в жовтні 2022 року.

Крім того, видно, що резервісти розміщені в польовому таборі біля с. Ціль, який, як писали ЗМІ, будувався для найманців ПВК «Вагнер», але, як бачимо, використовується і теробороною. І так, табір на 8000 осіб, але в середньому цього року на збори тероборони призивали 100-200. Тобто, його будівництво не можна пояснювати лише використанням для розміщення резервістів на зборах.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button