Війна

Ніжин провів в останню путь Героя

Сьогодні Ніжин провів в останню дорогу захисника Буряка Олександра Анатолійовича, який віддав своє життя за Батьківщину і за кожного з нас.

Про це повідомляє міська рада.

Молодший сержант Буряк Олександр Анатолійович народився 24 квітня 1996 року в с. Богданівка Ніжинського району. У 2013 році закінчив Перемозьку загальноосвітню школу. У 2013-2015 рр. здобував професію кухаря в Київському обласному вищому професійному училищі харчових технологій і ресторанного сервісу.

У 2017-2018 рр. проходив строкову службу.

Олександр був патріотом України, активно підтримував Євромайдан у 2013-2014 рр. Після строкової служби долучився до організації УНА-УНСО, де періодично проходив військові вишколи.

Широкомасштабна війна застала Олександра в Києві, й він у перші ж дні пішов добровольцем звільняти Київщину від окупантів. Побачивши всі звірства, скоєні російськими солдатами з мирним населенням, вирішив продовжувати захищати український народ і в липні 2022 р. до лав 109-ї окремої бригади територіальної оборони. Обороняв позиції на гарячих напрямках.

У серпні 2022 р. міський голова м. Покровськ за успішне виконання бойового завдання нагородив Олександра медаллю «За гідність і патріотизм».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни обстріляли два села на прикордонні Чернігівщини

У вересні 2023 р. отримав звання молодшого сержанта.

Олександр завжди був життєрадісним, енергійним, легко знаходив спільну мову з людьми. Намагався допомогти всім, хто його просив, а часом і тим, хто не просив.

Не любив сидіти без діла. Першу професію здобув ще підлітком – був помічником комбайнера, далі пробував себе в різних сферах. Часто повторював: «Роботи вистачає, треба тільки мати бажання працювати». У майбутньому планував відкрити власну справу.

Хоч як би важко було, Олександр ніколи не скаржився на труднощі, оберігаючи спокій рідних і близьких.

Добре ладнав із дітьми. Під час ротацій в одному з сіл взяв під опіку місцевих підлітків – займався з ними футболом, боксом, влаштовував пікніки. Але найбільше мріяв про власних дітей. І війна не завадила Олександру стати батьком. У вересні 2023 р. у нього народився син.

Та, на превеликий жаль, побачити, як росте його дитина, не судилося: 11 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання молодший сержант Олександр Буряк загинув.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button