Війна

Новобиківська школа отримала «подарунок» від росіян у вигляді окупації (Фото)

1 вересня 2022 року Новобиківська школа мала святкувати своє 50-річчя, тому протягом минулого року її ремонтували та готували до ювілею. Але російські військові підготували для школи свій «подарунок» у вигляді окупації.

Російські військові облаштували там місце дислокації, зайняли укриття, а на подвір’ї поставили військову техніку. Директорка Новобиківської школи Наталія Вовк розповідає, що ще на початку повномасштабного вторгнення разом з іншими педагогами вони готували шкільне укриття для цивільних, але користувались ним уже російські військові, які 27 лютого зайняли приміщення школи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни знову обстріляли північ Чернігівщини

Коли вчителі потрапили до школи вже у квітні 2022 року, то побачили там безлад, бруд і руйнування: було вибито 122 вікна, а стіни та дах школи пошкоджено. Навіть зараз не всі вікна ще відновлено, а школа потребує додаткового ремонту. Крім цього, була викрадена вся комп’ютерна техніка.

Попри це, вже 1 травня 2022 року завдяки зусиллям вчителів діти Новобиківської школи повернулись до навчання в нових умовах. Адже, як зазначає директорка, школа є основою основ для суспільства, а в пріоритеті має бути освіта.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Освітній дім прав людини у Чернігові

Ще статті по темі

Back to top button