Війна

Оборонцю з Чернігова пропонують присвоїти звання Героя України посмертно

Присвоїти звання Героя України (посмертно) Буренку Павлу Геннадійовичу, командиру взводу розвідки 116-ї бригади, 2-го механізованого батальйону.

Відповідна петиція з’явилася на сайті електронних петицій.

Воїн загинув за нашу Батьківщину, виконуючи бойове завдання в районі н.п. Роботине Запорізької області 03.08.2023 року, проявивши велику витримку і мужність.

Чоловік служив шість років у патрульній поліції місті Чернігова з перших днів її заснування, двічі був направлений у зону проведення АТО для виконання завдань. Звільнився з поліції за власним бажанням і пішов служити до лав ЗСУ, щоб захищати нашу державу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росіяни обстріляли дві громади на Чернігівщині

Потрапив до складу одного з підрозділів військової частини А-4722 та на посаді командира розвідувального взводу вирушив боронити країну на Запорізькому напрямку, отримав поранення, але після лікування повернувся до побратимів, щоб разом визволяти нашу країну від ворога, виконуючи важкі та складні завдання.

«Він був дуже відповідальним і сміливим, піклувався про своїх побратимів і хоч як би було важко, він ніколи не скаржився, навпаки, підтримував усіх, надихаючи силою та вірою в нашу Перемогу. Його побратими зазначили, що він був справжнім командиром, людиною слова, людиною мужності, зразком незламності та міцності духу», – йдеться в петиції.

02.08.23 року отримав важке осколкове поранення під час артилерійського обстрілу по позиціях, де перебував зі своїм взводом, виконуючи бойове завдання, і помер у лікарні м. Запоріжжя 03.08.2023 року. Йому було 32 роки і він із честю виконав обов’язок щодо захисту своєї держави і до останнього подиху залишився вірним присязі, українському народові та Україні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button