Війна

Отримав тяжке поранення шиї та щелепи після чого переніс кілька складних операцій: історія воїна з Чернігівщини (Відео)

Військовослужбовець Збройних Сил України Максим з Чернігівщини п’ять років стояв на обороні Держави. На Харківському напрямку отримав тяжке поранення та переніс кілька операцій. Тепер служить в територіальних органах комплектування та соціальної підтримки. Каже, саме під час служби в ТЦК вже не раз почув в свою адресу безліч образливих вигуків.

«Двічі у свою сторону вже чув: «Крыса тыловая», «Ніде не був». Тричі чув: «Мы вас туда не посылали, вы туда пошли за деньги». Якщо ти там (прим. — на фронті) не був, не треба такого говорити людям, які пройшли АТО, ООС і повномасштабне вторгнення. Якщо бачите військовослужбовця, краще промовчте, або підтримайте. Я вважаю, якщо здоров’я маєш, то повинен одразу іти до Збройних Сил, а не сидіти інших військовослужбовців обговорювати, у тому числі військовослужбовців  ТЦК та СП, які залучаються до оповіщення.»,- ділиться Максим.

На оборону України Максим став ще з 2019-го. Служив у десантно-штурмових військах. Повномасштабну війну зустрів на Донеччині. Далі — Харківщина, там отримав тяжке поранення шиї та щелепи. За півтора місяці лікування Максим переніс 5 складних операцій. Після реабілітації ще певний час служив у бойовому підрозділі, а торік був переведений до територіального центру комплектування міста Чернігів.

«У моєму підрозділі, де я зараз служу — усі з бойовим досвідом: оборона Чернігова, Донецька, Луганська, Бахмута, Авдіївки… — розповідає Захисник, а також зізнається, що для нього Батьківщина — це вся Україна. Якщо я родом з Чернігівщини, то чому у мене має бути Батькіщина — тільки Чернігівська область?  Для мене Батьківщина — це вся країна.»,- вважає Максим Нині Захисник продовжує вдосконалювати свої бойові навички, а також передає свій досвід побратимам. Переконаний, що якщо на Чернігівщині буде щось схоже, як було 24-го лютого 2022 року, то без вагань стане на її оборону, а за необхідності — повернеться і на Донеччину.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button