Війна

Ознак наступу з Білорусь на сьогодні немає – ГУР

На сьогодні ознак створення потужного ударного угруповання на території білорусі немає.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові попередили про загрозу ракетних ударів найближчим часом

Він зауважив, що наразі на території білорусі не фіксується створення потужного наступального угруповання, подібного до того, яке було розгорнуто в січні-лютому:

«У білорусі очікуємо активізацію бойової підготовки, тому що з 1 грудня у зс цієї країни розпочинається новий навчальний рік. Війська будуть виходити на полігони, відпрацьовуватимуть різні питання бойового злагодження, перевірки родів і військ. Тож очікуємо на білоруській території активних заходів, насамперед з оперативної та бойової підготовки. Ми готові до цього. Але хочу зазначити, що на сьогодні ознак створення потужного ударного угруповання на території білорусі не видно», — розповів Вадим Скібіцький.

На перспективу зберігається загроза застосування угруповання союзної держави білорусь-росія. Проте для цього недостатньо озброєння. Наразі росія активно знімає озброєння та військову техніку зі зберігання зі складів, з арсеналів, з центрів забезпечення мобілізаційного розгортання задля того, щоб поповнити втрати й укомплектувати створені за мобілізацією з’єднання й частини.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button