Війна

Під час ворожого гранатометного обстрілу  загинув воїн із Чернігівщини

31 липня 2023 року від травм, несумісних із життям, під час ворожого гранатометного обстрілу  загинув наш земляк і захисник Гребінь Валерій Васильович. 

Про це повідомляють у Городнянській міськраді.

Мешканці Городнянщини пам’ятають його як вчителя фізики та креслення  Пекурівської школи (з 1992 по 2002 роки)  та як сільського голову Пекурівки з 2002 по 2014 рік.

Для багатьох городнянців він ще був і однокласником, адже після закінчення Пекурівської восьмирічної школи з 1986 по 1988 рік навчався в старших класах Городнянської школи №1. 

Таким був він у шкільні роки – цілеспрямований, відвертий, з загостреним відчуттям справедливості і з готовністю завжди підставити своє плече друзям. Таким залишився і в дорослому житті, працюючи на різних посадах. Тому коли у лютому 2023 року його призвали до лав Збройних Сил України, він не вагався – адже був не просто вчителем і сільським головою, а й прикладом для наслідування для тих, кого вчив, і для тих, хто йому довіряв. 

У Валерія залишилась мати, дружина та двоє дорослих дітей.

Зустрічатимемо Героя завтра, о 10.30 годині в районі скверу «Гармати». Звідти траурний кортеж рушить до Свято- Миколаївської церкви, де відбудеться  відспівування й прощання загиблого воїна. 

Ховатимуть Захисника в рідній Пекурівці. Біля церкви чекатимуть автобус і авто, щоб усі небайдужі змогли провести Валерія в останній путь. 

Низько схиляємо голови. Стаємо на коліна перед подвигом Героя і перед його родиною, на яку звалилось непомірне горе. Його душа полине в інший, кращий світ, де нема болю, війни й страждань. Він поповнить ряди армії Небесної сотні й стане янголом-охоронцем для всіх нас. А ми молитимемось за нього й інших наших загиблих воїнів і вічно дякуватимемо за їхній подвиг. Загублений цвіт нації не пробачимо ворогу. Ніколи.

Ще статті по темі

Back to top button