Війна

Подробиці про вчорашній обстріл села Єліне, під час якого загинули люди

У середу, 1 лютого, російські окупанти обстріляли населений пункт Єліне Сновської громади. Внаслідок цього обстрілу загинули люди.

2 лютого на Сновщині оголошено Днем жалоби за загиблими мирними жителями.

Подробиці трагічних обставин ЧЕЛАЙН розповів Іван Ващенко, начальник Корюківської РВА.

«Люди готувалися до вечері, як почався обстріл. Тож п’ятеро односельців, із якими сталася біда, побігли до погреба, двоє – з однієї сім’ї, троє – сусіди напроти. І просто в погріб прилетіла міна. Четверо людей загинули, один травмований. Цей чоловік був біля входу і його викинуло з погреба. Тож він вижив.

Усі загиблі – дорослі. Наймолодший із них – 1989 року народження. Загинули двоє жінок, двоє чоловіків і чоловік травмований. Травмованого я вчора навідав у лікарні, він у свідомості, все розуміє, хоче додому», – зазначив Іван Ващенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знову втрата: загинув воїн із Носівської громади

За його словами, окрім людських жертв, під час обстрілу постраждав погріб, будинок, що стоїть поруч, а також сарай.

«У повітрі розірвався шрапнельний снаряд, який пошкодив сарай, вивалив хвіртку, пошкодив приватний будинок. На щастя, в тому будинку людей не перебувало. Тому ніхто не постраждав», – каже Ващенко.

За масштабами це не найстрашніший обстріл сіл прикордоння Корюківського району, але за кількістю людських жертв – найбільший.

«У нас це перший обстріл із людськими втратами по Корюківському району», – повідомив Ващенко.

Наразі міська рада проводить заходи з евакуації людей. Зокрема, відбувається опитування, хто хоче виїхати. Транспортні витрати та тимчасове розселення бере на себе Сновська міська рада та Корюківська РВА.

«Наразі бажання евакуюватися виявили п’ятеро людей, п’ятеро осіб самостійно вже виїхали вчора.

Згідно з інформацією від органу місцевого самоврядування, в селі проживають приблизно 50 осіб. Тобто залишаться ще приблизно 40 жителів», – повідомив начальник Корюківської РВА.

За інформацією Сновської міської ради, серед загиблих мирних жителів: Валерій Пляскін (1959 р.н.), Марія Пляскіна (1961 р.н.), Світлана Маховик (1972 р.н.), Василь Іванов (1989 р.н.).

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button