ВійнаКримінал

Поліцейські Чернігівщини викрили схему ухилення від мобілізації

Слідчий Головного управління Нацполіції в Чернігівській області за погодженням з прокурором Чернігівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону оголосив про підозру у розтраті державного майна керівнику військового лісгоспу та його колишньому заступнику, які організували корупційну схему з фіктивного працевлаштування задля ухилення від призову. 

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

Як встановили слідчі слідчого управління обласної поліції у співпраці з представниками внутрішньої безпеки Міністерства оборони (Держлісгосп знаходиться у сфері управління Міністерство оборони), протизаконні дій посадовців спричинили збитків державі у сумі майже чверть мільйона гривень.

В ході досудового розслідування встановлено, що співробітники військового лісгоспу вчинили низку протизаконних дій. Зокрема, правоохоронці задокументували факт фіктивного працевлаштування киянина призивного віку у сфері оборони України задля ухилення від можливої мобілізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція шукає свідків смертельної ДТП, що сталася на київській трасі

Зокрема, керівник лісгоспу вжив заходів для внесення змін у штатний розпис підприємства та створив посаду свого заступника, якої досі не існувало. Цим заступником він і призначив «потрібного» чоловіка.

За даними слідства, киянин – фіктивний «заступник керівника лісгоспу» – жодного разу не з’явився на робочому місці упродовж восьми місяців, аж до моменту викриття схеми. Однак заробітну платню йому весь цей час справно нараховували, виплативши загалом понад 230 тисяч гривень, які він витратив на власний розсуд.

Отже, внаслідок протизаконних дій посадовців держава зазнала збитків у сумі майже чверть мільйона гривень.

Наразі слідчий Головного управління Нацполіції в Чернігівській області під процесуальним керівництвом Чернігівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону повідомив обом фігурантам про підозру у вчиненні розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, в умовах воєнного стану (ч. 4 статті 191 Кримінального кодексу України). Зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю ще на три роки.

Триває досудове розслідування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button