Війна

Понад два мільярди гривень збитків завдано землі та ґрунтам на місці ракетного удару в Чернігові (Фото)

Екологи дослідили стан землі та ґрунтів біля зруйнованого від ракетного удару готелю «Профспілковий» у Чернігові – нарахували понад два мільярди гривень збитків.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Чернігівській області.

17 квітня внаслідок влучання трьох ворожих ракет зазнали руйнувань багатоповерхова будівля готелю «Профспілковий» і прибудова до нього, а також частково двоповерховий житловий будинок у м. Чернігові. Це призвело до засмічення прилеглих земельних ділянок відходами руйнації, а саме: уламками конструкцій і будівельними відходами. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Слово пацана», критика Брижинського та ремонти доріг: відбулася нарада ЧМР (Відео)

Екологи обстежили місце ураження з метою з’ясування наслідків воєнного злочину та фіксації завданих збитків навколишньому природному середовищу.

У результаті обстежень встановили, що обстріл призвів до засмічення земельних ділянок відходами руйнації. Крім того, Екоінспекція провела відбір проб ґрунтів на дослідження та встановила, що землі зазнали негативних кількісних і якісних змін. Згідно з чинними методиками здійснено розрахунки розмірів шкоди, завданої землі та ґрунтам унаслідок збройної агресії та бойових дій під час дії воєнного стану, що становить 2 млрд 380 млн 283 тис.

За фактом ракетного обстрілу соціальної інфраструктури міста Екоінспекція склала відповідні матеріали, які в майбутньому будуть використані як доказова база завданої шкоди та збитків довкіллю України внаслідок збройної агресії рф.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button