Війна

«Працює арта. Постійно і потужно» – боєць «Шах» про обстановку на позиції

Воїн «Шах» демонструє знищену після бою техніку ворога, трофеї, які нині успішно працюють по окупантах, і розповідає:

«Ворог спробував підійти до наших позицій двома танками, підсиленими групою піхоти. Те, що ви бачите, – це наслідок їхнього задуму. На полі підбили два танки з «Джавелінів», за допомогою артилерії відсікли групу піхоти. Там полягло приблизно пів роти піхотинців ворога. Ми намагалися не дати змоги підійти іншим групам піхоти. Насипали добряче, адже не мали права підпустити їх ближче. Трьох полонених узяли, перевірили документи щоб знати, хто наступав, який підрозділ. Взяли і трофейної зброї: кілька реактивних піхотних вогнеметів «Шмель», щоб робити кешбек для русні, ручний кулемет, гранати, набої».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотирнадцятирічний Сергій із Ягідного пережив російську окупацію, поранення та полон і повернувся додому

Про обстановку на позиції розповідає так:

«Стрілянина, ствольна артилерія щодня, як і намагання підійти. Останні кілька днів не було спроб підходу або ж прориву піхоти, але працює арта. Постійно і потужно».

Чоловік звик до стану готовності та постійної пильності, адже служив раніше. Каже, що дивно, коли спокійно в зоні відповідальності його підрозділу.

У стрільця є досвід, щоб порівняти службу від початку війни і сьогодні. Про військо каже, що, порівняно з попередньою мобілізацією, армія зробила багато кроків уперед: з’явилися різні види озброєння, нема хаосу; військові стали більш прогресивними та навченими.

«Шах» – мобілізований. До бригади ОК «Північ» потрапив 24 лютого в першу хвилю мобілізації. До повномасштабного вторгнення був приватним підприємцем у Києві. Має дружину та двох дорослих синів. У вересні чоловіку виповниться 45 років.

«Є куди рости – і ми ростемо. Простий алгоритм дій до перемоги. Бажаю пораненим, щоб одужували, а родинам загиблих, щоб вірили. Ми переможемо!» – упевнено каже чоловік.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Оперативне командування «Північ»

Ще статті по темі

Back to top button