Війна

Про безпекову ситуацію, ПВК «Вагнер» і обстріли об’єктів енергетики: коментар начальника Корюківської РВА

Війна в Україні триває. Відповідно, кожен день – апріорі тривожний і може нести  трагічні звістки. До того ж, життя на територіях, де не відбуваються бойові дії, теж не цілком безпечне, адже від прильотів і обстрілів не застрахований ніхто, особливо громади, що розташовані поблизу ворожого кордону.

Прикордоння Чернігівщини часто перебуває під ворожим вогнем, і місцеві тут живуть у постійній тривозі – за дітей, майно, майбутнє, самого себе. Водночас люди не шукають кращого життя деінде, бо вірять в українську Перемогу і Збройні Сили.

Іван Ващенко, начальник Корюківської РВА, каже, що в межах району наші захисники нині повністю контролюють ситуацію, тож підстав для хвилювань немає.

«У нас позавчора був Головнокомандувач Збройних Сил Валерій Федорович (Залужний,- Ред.), тож все добре. До речі, він уже виклав відео, де разом із генералом Красильниковим (командиром оперативно-тактичного угруповання «Північ»,- Ред.) перебуває на території Чернігівської та Сумської областей. Тож зробив висновок, що і в нашому районі також. Через це морально-ділові якості особового складу піднесені на піковий рівень», — у коментарі для ЧЕЛАЙН сказав Іван Ващенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учні з Чернігівщини розробили підводний дрон

Ворог лютує, тож, як уже зазначалося, обстрілює прикордоння. Останній обстріл був вночі із 25 на 26 червня. Під вогнем опинилося село Гірськ, що на Сновщині. Один зі снарядів прилетів на територію підстанції 35/10 кВ «Гірськ». Через що були знеструмлені п’ять ліній 10 кВ, без електропостачання залишилися майже півтори тисячі абонентів.

«Електропостачання відновлено на 100%, але на підстанції суттєво постраждало обладнання – дороговартісний трансформатор», — розповів начальник РВА.

Останнім часом поширюється інформація, що перебування в Білорусі лідера ватажка ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина може становити загрозу для північних областей України, зокрема Чернігівщини. Про це Іван Ващенко також має свою думку. 

«Скажу, як завжди. Наступ із Білорусі Корюківському району не загрожує, бо у нас немає кордону з Республікою Білорусь. Взагалі ж, думаю, що розмови про загрозу – висмоктані з пальця. Впевнений, що переживати через це людям не варто», — переконаний Ващенко.

На жаль, є більш реальні загрози. Фахівці припускають, що із наближенням опалювального сезону ворог може поновити обстріли об’єктів української енергетики.

«Ми завжди готові. І готові були ще торік. Ми пройшли період умовних блекаутів із гордо піднятою головою і встояли. Підприємства встояли і критична інфраструктура на території району також.

Процес підготовки до холодів тривалий і не зупиняється. Ми постійно вдосконалюємося у питаннях оборони і підготовці до осінньо-зимового періоду», — запевнив Ващенко.

Спілкувалась Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button