Війна

Пропагандисти заявили про присутність військ Франції на Чернігівщині

Протягом останніх кількох днів спостерігається чимало гучних заяв, пов’язаних із війною в Україні. Значних обговорень набула інформація про нібито присутність французьких військових в Україні.

Видання «Asia Times» із посиланням на експомічника заступника глави Пентагону Стівена Браєна повідомило, що Франція відправила військових в Україну. У матеріалі йшлося про перекидання близько сотні солдатів іноземного легіону. Їх нібито розмістили в Слов’янську Донецької області для підтримки 54 бригади ЗСУ. У Міністерстві закордонних справ Франції цю інформацію спростували.

«Дезінформаційні кампанії про підтримку Францією України не припиняються. Ні, Франція не відправляла війська в Україну», – наголосили у відомстві.

В той же час російські та білоруські пропагандистські медіа і пабліки тиражують новини про те, що французькі війська все ж в Україні. Більше того, пропагандисти заявляють, що іноземні війська знаходяться також на півночі України – у т.ч. на українсько-білоруському кордоні (Чернігівська, Волинська, Рівненська, Житомирська та Київська області).

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button