Війна

Ракетний удар по Чернігову та інтенсивний обстріл прикордоння

Ранок 13 січня для чернігівців виявися недобрим, адже росіяни вкотре підступно атакували Україну повітряними засобами ураження. Під час повітряної тривоги у Чернігові чули вибухи. Місцева влада повідомила, що спрацювали сили ППО.

Згодом ГУНП у Чернігівській області повідомило, що уламками ворожої ракети завдано руйнувань у секторі приватної житлової забудови Чернігова.

В. о. міського голови Олександр Ломако уточнив, що пошкоджено 15 будинків приватного сектора, 3 магазини та 14 квартир у багатоквартирному будинку.

Найважливіше, що люди не постраждали. На жаль, росіяни вбили собаку біля одного з пошкоджених будинків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ломако розказав про пошкодження внаслідок ранкової ракетної атаки на Чернігів

ЧЕАЙН намагався з’ясувати у військових, яка саме ракета завдала такої шкоди. Натомість вони зазначили, що військові піротехніки на місці події не працювали. До того ж, повідомляти такі подробиці не варто, адже цієї інформацією можуть скористатися вороги.

 «80% розвідданих збирають у відкритих джерелах. Що більше інформації, то краще вороги прораховуватимуть маршрути. Адже фахівці програмують ці ракети різними маршрутами. Чому 4, 5 чи 6 днів між обстрілами? Бо окрім того, що треба підготувати літаки та завантажити ракети, слід запрограмувати маршрут ракети. Де на скільки градусів вона повертає праворуч, а потім ліворуч. Он як на Київ перед Новим роком заходили ракети з різних сторін, але всі потім повернули на Київ. Воно все вираховується. Тим паче в нас вистачає людей, які працюють тут на той бік», – пояснюють військові з ОК «Північ».

Водночас вони повідомили, що в суботу, 13 січня, прикордоння Чернігівщини обстрілювали значно інтенсивніше, ніж зазвичай.

Зокрема сьогодні, 15 січня, обстрілів прикордоння наразі менше.

Ще статті по темі

Back to top button