Війна

Ракетний удар по центру Чернігова: Ломако розказав про наслідки

Сьогодні, 20 серпня, пройшло засідання оперативного штабу із ліквідації наслідків НС з керівниками управлінь та КП міськради.

Про це повідомив в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

Постраждалі

Станом на 12:00 20 серпня 163 постраждалих: 7 — загиблих, 156 — поранених (115 надана амбулаторна допомога). Зараз в лікарнях міста знаходиться 41 особа, 5 — в тяжкому стані, решта  — середньої тяжкості.

Медики з перших хвилин трагедії  надають постраждалим всю необхідну допомогу. Вони забезпечені всім для цього, а також у наявності достатня кількість препаратів крові.

Прибирання наслідків російського терору

В день трагедії, близько 18:00, було отримано дозвіл на ліквідацію наслідків удару та прибирання міста. Комунальники почали роботу з віддаленої від епіцентру удару території і поступово рухаються до театру. Як тільки будуть завершені слідчі дії та робота рятувальників, вони приберуть і там.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетна атака на Чернігів: більше 500 помешкань зазнали пошкоджень

Обстеження та допомога власникам приватного житла

Вже вчора ми почали обстежувати пошкоджено приватне житло і продовжуємо це робити. Зруйновані на будинках дахи відновимо коштом міського бюджету.

Також у місті працюють програми допомоги власникам пошкоджених осель (можна отримати фінансову допомогу, а також компенсацію для відновлення вікон), якими мають право скористатися ті, майну кого нанесена шкода.

Допомога від міжнародних організацій

Вже 21 серпня у місті запрацює єдиний центр допомоги постраждалим від міжнародних організацій, які готові надати підтримку у вигляді будівельних матеріалів та коштів. Завтра ці чернігівці зможуть отримати інформацію про його місцерозташування.

Заклади освіти

Вибухова хвиля пошкодила два дитсадка  — в короткі терміни буде зроблено все необхідне.

Значні пошкодження має будівля школи №3 — 93 вікна, 15 дверей, спортивна зала, кабінети. З 1-го вересня заклад не зможе розпочати очне навчання. Вирішуємо питання про виділення коштів для його відновлення з міського бюджету, аби максимально швидко все відновити і дати старт офлайн навчанню.

Громадський транспорт

Пошкоджена була частина тролейбусної контактної мережі, вже  до вечора, 19 серпня, все було відновлено. Також в одного тролейбуса вибило всі вікна.

Комунальні приміщення

Пошкодження отримали також будівлі міської ради, ТІЦ, відділу звернень громадян. Ліквідуємо наслідки без вкладання коштів. В пріоритеті — заклади освіти та приватні оселі.

Всі комунальні служби продовжують працювати над ліквідацією наслідків.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button