Війна

Рідні загиблого героя з Чернігівщини просять підписати петицію про присвоєння йому звання Героя України

На жаль, страшна війна, яка триває на українській землі, продовжує забирати життя наших захисників і захисниць. 

19 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання на лінії фронту, в районі населеного пункту Старомайорське Волноваського району Донецької області загинув уродженець Голодні Михайло Коваленко внаслідок прямого попадання снаряду в бліндаж під час танкового обстрілу. Він був старшим солдатом стрілецького батальйону 1-ї Окремої Танкової Сіверської Бригади.

Тож нині рідні загиблого бійця просять усіх небайдужих підписати петицію Про присвоєння звання Герой України з удостоєням ордену «Золота Зірка» старшому солдату Коваленку Михайлу Юрійовичу (посмертно)

Михайло Коваленко народився 23 грудня 1987 року. З 1994 року навчався в Городнянській загальноосвітній школі №1, де провчився 9 класів. Після цього ще 2 роки навчався Мощенкській загальноосвітній школі. У 2006 році закінчив Чернігівський професійний ліцей за спеціальністю електрозварювальник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщина провела в останню путь полеглого воїна

У період з 2007 по 2008 рік проходив строкову військову службу.

На захист Батьківщини став ще у 2014 році під час призову по частковій мобілізації. Брав участь в антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей.

У 2015 році демобілізувався та повернувся додому, на рідну Городнянщину.

У вересні 2022 року знову був мобілізований до лав Збройних Сил України. Службу ніс у складі стрілецького батальйону 1-ї Окремої Танкової Сіверської Бригади Оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України (військова частина А1815) на посаді старшого навідника кулеметного взводу.

Рідні та друзі кажуть, що їхній Михайло був дуже доброю людиною з великим відкритим серце, відважним захисником та патріотом України. Для багатьох він був зразком незламності та міцності духу. Він боровся, щоб його рідні, близькі,та знайомі жили в прекрасній, демократичній, вільній та мирній Україні.

Для дружини і його доньок він був та назавжди залишиться Героєм так як для його батьків та братів.

Петиція оприлюднена 27 листопада. Нині зібрано 1660 підписів із 25000 потрібних. Збір підписів триває ще 92 дні.

Рідні Михайла Коваленка просять усіх не бути байдужими та залишити підпіс на вшанування пам’яті людини, що віддала життя за Україну.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button