Війна

росіяни вдарили двома БпЛА по селу в прикордонній громаді Чернігівщини

Близько 4-ї години ранку 24 червня росіяни атакували двома БпЛА типу «Shahed» село Бутівка (розташоване приблизно за 20 кілометрів від російсько-білоруського кордону. – Ред.), прикордонної Городнянської громади, що на Чернігівщини.

За словами старости Бутівського старостинського округу Анатолія Пошенка, рано-вранці місцеві почули два потужні вибухи. Один «приліт» був у центрі села, інший – за його межами.

«Коли ми приїхали на місце влучання, то побачили у землі воронку, в якій горіли залишки дрона. Навколо будинки та приміщення були побиті ударною хвилею. О 5-й ранку, щойно завершилася комендантська година, налякані місцеві повиходили зі своїх домівок, щоб потроху починати прибирати наслідки атаки, латати вікна, двері та дахи«, – у коментарі для «ЧЕЛАЙН» розповів староста Бутівського старостинського округу Анатолій Пошенко.

Унаслідок атаки БпЛА по центральній частині населеного пункту вибуховою хвилею було пошкоджено низку житлових приміщень: це орієнтовно сім житлових будинків, два магазини та приміщення старостату. Здебільшого в будівлях пошкоджені вікна, двері, а також стіни та дахи будинків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росіяни атакували село на прикордонні Чернігівщини: поліція документує наслідки влучань (Фото)

«Ми наразі не можемо назвати точної кількості пошкоджених будинків, адже ще не всі обстежили. Продовжимо роботи уже 25 червня, бо одразу після влучання у всіх шок, люди не знають, як діяти, що робити. Тому потроху розбиралися, виконали основні роботи в будинках та приміщеннях, які найбільше постраждали. Наразі роботи продовжуються«, – пояснив Анатолій Пошенко.

Місцеве населення не постраждало, утім, жителі Бутівки розповідають, що не на жарт налякалися, адже вибухи були потужні.

«Поряд із будівлею старостату розташований дім, у якому мешкає багатодітна родина. Дуже сильно полякались діти, батьки – під час вибуху на них посипалось скло та штукатурка зі стін, стелі. На щастя, ніхто з них не отримав осколкових поранень, все обійшлося», – зазначив староста Бутівського старостинського округу.

Одразу після влучання на місці працювали працівники слідчо-оперативної групи поліції Чернігівського району – документували наслідки ворожої атаки. Оселі жителів села, що були в епіцентрі удару, обстежили представники газової служби, аби уникнути витоків газу та пошкодження комунікацій.

Наразі місцеві ліквідовують наслідки ранкової атаки «шахідами» по населеному пункту – прибирають осколки, латають дахи та закривають вікна плівкою й ОСБ-плитами, які їм видали у місцевому старостаті.

«Сподіваємося, що вдасться отримати допомогу від фондів і спонсорів. Також плануємо закупити необхідну кількість скла та допомагати людям у подальшому склити вікна», – прокоментував Анатолій Пошенко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button