Війна

Росіяни виманюють інформацію у жителів прикордоння і нагнітають паніку стосовно повторного наступу

Ми неодноразово повідомляли про випадки розповсюдження фейкової інформації, спроб медійної дестабілізації та відвертих цинічних інформаційних антиукраїнських атаках з боку російських спецслужб і пропагандистів Кремля.

При чому ворожі спецслужби активно працюють з прикордонними територіями – у т.ч. Чернігівською областю.

Маємо черговий приклад інформаційних ворожих «вкидів».

Російськими телеграм-каналами розповсюджена інформація стосовно звернення до них жителів північного прикордоння, мовляв, з проханням надати відомості щодо запланованого на найближчий час наступу російських військових з території Брянської області.

Паралельно з цим росіяни закликають мешканців українських прикордонних районів надсилати їм відомості щодо заяв, коментарів, висловлювань на цю тему з боку представників органів місцевого самоврядування, військовослужбовців та інших воєнізованих формувань.

Російські місцеві ЗМІ та телеграм-канали намагаються поширити паніку серед мешканців прикордонних районів Чернігівської та Сумської областей.

Пабліки окупантів поширюють інформацію про ймовірний наступ на північ України, про який, нібито, говорять місцеві жителі цих регіонів.

Також цими інформаційними атаками вороги намагаються отримати якомога більше інформації про безпекову ситуацію на прикордонні України.

Людям варто розуміти, що контактуючи з окупантами у будь-який спосіб, вони (навіть свідомо цього не усвідомлюючи) можуть розголосити відомості про присутність, кількість, розташування українських військових та іншу корисну для агресора інформацію.

А за це, до речі, передбачена кримінальна відповідальність.

Тому закликаємо вмикати здоровий глузд і критичне мислення, а також – утриматися від будь-яких контактів з окупантами.

Отримана противником інформація буде поширена лише у власних цілях з метою дестабілізації морального стану українського населення.

Працюйте на перемогу України, а не підігравайте ворогу.

Ще статті по темі

Back to top button