Війна

Розвіяли прах над Десною: в Сосницькій громаді прощалися із Захисником Яром Батогом (Відео)

У Сосницькій громаді назавжди попрощалися з Героєм, захисником Яром Батогом. Після кремації прах захисника розділили на дві частини. Одну частину вчора розвіяли на річці Десна, другу – сьогодні поховали на Алеї Героїв (центральне кладовище в Сосниці).

Про це повідомляє Сосницька громада.

У Героя залишилися мама, тато та дві сестри.

Яр мав бронь, але пішов захищати Україну на фронті. Він був людиною з великим розумом і світлими перспективами. Його життя, сповнене досягнень і планів на майбутнє, було обірване занадто рано.

Народився 15 липня 1997 року в Сосниці.

Закінчив Сосницьку гімназію ім. О.П. Довженка із золотою медаллю. Вступив до Інституту міжнародних відносин Київського Національного університету імені Тараса Шевченка. У 2018 році отримав диплом бакалавра з відзнакою. Навчався в Гранадському державному університеті (Іспанія), вивчав політичні науки.

Працював у міжнародній правозахисній організації «Міжнародна амністія», в Гаазькому центрі стратегічних досліджень (Нідерланди) та НЕК «Укренерго» у м. Києві керівником відділу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росіяни атакували прикордоння Чернігівщини БпЛА

Працюючи одразу в трьох організаціях, складав іспити та проходив конкурсний відбір на навчання до двох університетів у США: Колумбійського університету в м. Нью-Йорк і Джорджтаунського університету в м. Вашингтон.

Яр був заброньований, однак 4 квітня 2022 року добровільно вступив до лав ЗСУ.

У 2023 році військовий був зарахований на навчання у США до двох університетів одночасно. Тому він звернувся з проханням надати відстрочку в навчанні. Керівництво університетів задовольнило прохання військовослужбовця.

Нажаль, 10 липня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині чоловік загинув.

У 2022 році за сумлінне виконання службових обов’язків нагороджений грамотою ТВО Командувача Сухопутних Військ України.

У 2023 році нагороджений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий хрест», отримав посвідчення «Учасник бойових дій» та нагрудний знак «Ветеран війни – учасник бойових дій».

У 2024 році нагороджений почесною відзнакою Президента України орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button