ВійнаКримінал

СБУ викрила на Чернігівщині шахрая, який виманював у громадян гроші під приводом благодійної допомоги для ЗСУ

Співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією ліквідували чергову шахрайську схему виманювання грошей у громадян під виглядом благодійної допомоги для Збройних Сил України.

Організатором злочинної оборудки виявився 26-річний мешканець прикордонного населеного пункту, який зареєстрував у мережі «Facebook» фейкові сторінки й видурював гроші у громадян. У такий спосіб шахрай вів в оману жінку, яка перебувала за кордоном. Зловмисник запевнив її, що служить в одному з підрозділів ЗСУ, який перебуває на передовій та потребує підтримки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє жителів Чернігівщини намагалися вкрасти авто у військового

Потерпіла організувала благодійний збір і переказала на банківські рахунки шахрая понад 1,5 мільйона гривень. Отримані кошти зловмисник знімав з рахунків та використовував для задоволення власних потреб.

Завдяки оперативним діям співробітників СБУ шахрайську схему було ліквідовано, а фейкові сторінки заблоковано. Під час обшуків за місцем проживання затриманого вилучено мобільний телефон та банківські картки із доказами злочинних дій.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч.3, ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. За рішенням суду йому обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Заходи з викриття зловмисника проводили співробітники СБУ Чернігівської області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button