Війна

Ще одного військового провели в останню путь на Чернігівщині

Вчора, 13 серпня, у Прилуках попрощалися із захисником, нашим земляком, який був родом із Максимівки, Данильчуком Іваном.

Про це повідомляє Ічнянська міська рада.

Заупокійна служба відбулася у Соборі Різдва Богородиці. А вічний спокій воїн знайшов на Алеї Героїв на кладовищі Горова Білещина у Прилуках.

Усі присутні з належними почестями вшанували безсмертний подвиг оборонця.

Народився Іван Іванович Данилець 29 серпня 1980 року у Максимівці, навчався у школі в Рожнівці, потім – у Київському залізничному технікумі. Деякий час працював у Дарницькому вагонно-ремонтному заводі, згодом трудовий шлях продовжив майстром очисних споруд у КП «Прилукитепловодопостачання».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщина прощатиметься з полеглим Героєм

Іван Іванович одним із перших став на захист Батьківщини ще у 2014 році. Вдруге пішов на війну у квітні 2022-го. Проходив службу у в/ч А7014 на посаді головного сержанта командира танка танкового батальйону.

Старший сержант Іван Данильчук (позивний «Яблуня») – відданий патріот України, людина, яка завжди дотримувалась свого слова. А під час служби зарекомендував себе відповідальним, ініціативним, сміливим та вмотивованим бійцем.

За проявлену мужність і успішне виконання завдань Іван Данильчук має чимало нагород та відзнаки.

У бою за Україну, її свободу і незалежність, під час виконання службових обов’язків в с. Гренівка, Сватівського району, Луганської області, внаслідок влучання FPV дрона наш земляк отримав поранення. На жаль, 8 серпня 2024 року в с. Ізюмське, Ізюмського району, Харківської області героїчне серце Івана Данильчука перестало битися.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button