Війна

Сільраду на Чернігівщині зобов’язали привести укриття у належний стан

Чернігівським окружним адміністративним судом 15.03.2023  відкрито провадження за  позовом Прилуцької окружної прокуратури до однієї із сільських рад Прилуцького району щодо визнання протиправною бездіяльність та зобов’язання вчинити певні дії,  а саме:  в частині належного утримання захисної споруди – протирадіаційного укриття, що знаходиться у приміщенні закладу освіти Прилуцького району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У результаті обстрілу окупантів на Чернігівщині загинув чоловік

Підставою для вжиття заходів прокурорського реагування стало те, що балансоутримувачем захисної споруди, з метою захисту життя та здоров’я дітей та працівників під час навчального процесу в навчальному закладі,  протягом останніх років не в повній мірі вживалися заходи щодо належного утримання захисної споруди відповідно до вимог чинного законодавства. Встановлені уповноваженими органами ДСНС України порушення  вимог законодавства з питань пожежної і техногенної безпеки, цивільного захисту у 2019 – 2021 роках під час утримання захисної споруди, залишаються не виконаними в повному обсязі.

Варто зазначити, що на даний час, в умовах військової агресії з боку російської федерації та воєнного стану у державі, питання належного утримання, використання та функціонування захисних споруд цивільного захисту населення постало досить актуально. Ще більшої актуальності дане питання набуває в аспекті захисту життя та здоров’я дітей, які навчаються у навчальних закладах та без належного утримання захисних споруд наражаються на постійну небезпеку.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прилуцька окружна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button