Війна

Росіяни обстріляли села прикордоння Чернігівщини 

Розпочалась двісті тридцята доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню.

Не досягаючи успіху, ворог завдає ракетних ударів та активно застосовує ударні БпЛА для ураження критичної інфраструктури та густонаселених міст нашої країни. 

Противник не здатен зупинити успішний контрнаступ Сил оборони на Харківському та Херсонському напрямках, тому намагається залякати та посіяти паніку серед населення України. 

Внаслідок масованого ракетного удару за минулу добу постраждала інфраструктура більш ніж 30 населених пунктів. Це, зокрема, Київ, Львів, Рівне, Житомир, Тернопіль, Хмельницький, Івано-Франківськ, Вінниця, Прилуки, Ніжин, Конотоп, Харків, Кременчук, Дніпро, Кривий Ріг, Запоріжжя, Миколаїв, Одеса. Загинули та були поранені мирні громадяни України. 

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. За наявною інформацією, керівництво республіки білорусь продовжує надавати підтримку російській федерації у війні проти України, надаючи російській федерації можливості використовувати повітряний простір та аеродромну мережу для завдання авіаударів по території України. На зазначених напрямках підрозділи Сил оборони України контролюють ситуацію, ознак формування наступальних угруповань на території республіки білорусь та пересування військ, станом на 06.00 11 жовтня поточного року, не спостерігається.

На інших напрямках противник здійснював обстріли:

на Сіверському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Янжулівка, Тимоновичі, Михальчина Слобода Чернігівської області  та Білопілля і Миропілля Сумської області.

Джерело: Генштаб 

Ще статті по темі

Back to top button