Війна

Сумна звістка: загинув воїн із Чернігівщини

Із глибоким сумом сповіщаємо, що наша громада втратила ще одного Захисника-Героя. Повертається додому на щиті рядовий Шакун Олександр Олександрович, житель м. Бобровиця.

Про це повідомляють у Бобровицькій територіальній громаді.

Олександр Олександрович Шакун народився 27 січня 1974 року в м. Бобровиця Бобровицького району Чернігівської області. Освіту здобував у середній загальноосвітній школі в селі Калинівка Броварського району Київської області. Продовжив навчання в державному закладі Ржищевське професійно-технічне училище №28, де здобув основну цивільну професію тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва, водія автотранспортних засобів.

Після закінчення навчання працював водієм на підприємствах Київської області різних форм власності. У зв’язку з повномасштабним вторгненням російської федерації в Україну 25 січня 2023 року був призваний за мобілізацією на військову службу в Збройні Сили України. Захищав Батьківщину в лавах 31-ї окремої механізованої бригади (31 ОМБр) — механізованого з’єднання Сухопутних військ Збройних сил України на посаді водія 1-го відділення 2-го протитанкового взводу 2-го механізованого батальйону.

В складі бригади влітку 2023 року брав участь у контрнаступальних операціях на півдні України, в районі Рівнопілля. Олександр Олександрович Шакун загинув 6 квітня 2024 року в районі населеного пункту Курахівка Покровського району Донецької області внаслідок отриманих поранень, несумісних із життям, під час виконання бойового завдання за призначенням у процесі ведення бойових дій, вірний військовій присязі в боротьбі за незалежність та свободу України.

«У скорботі та молитві низько схиляємо голови, вшановуючи пам’ять українського воїна. Завтра, 12 квітня 2024 року, ми зустрічатимемо загиблого Героя Олександра Олександровича Шакуна живим коридором о 9:15 у м. Бобровиця від моргу по вул. Незалежності до вул. Механізаторська, 30. О 9:45 живий коридор від вул. Механізаторська, 30 по вул. Незалежності до площі. 10:00 – на площі міста відбудеться мітинг-реквієм.

Церемонія прощання та поховання Героя відбудеться на Якушковому кладовищі (м.Бобровиця). Просимо жителів громади приєднатися до живого коридору й церемонії прощання, щоб з усіма почестями провести в останню дорогу Захисника України, перед яким ми всі в неоплатному боргу. Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким загиблого воїна Олександра Олександровича Шакуна.

Герої не вмирають, вони назавжди залишаються в наших серцях і продовжують захищати нас із небес», — йдеться у повідомленні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button