Війна

Тікав по «мінному полю» від повісток до білоруського пропагандистського каналу: історія перебіжчика з Чернігівщини

Поки українці боронять Україну від російських окупантів та згуртовуються допомагаючи ЗСУ – на пропагандистських каналах Росії та Білорусі виходять сюжети із перебіжчиками. В ефірі одного з гомельських телеканалів вийшов сюжет про перебіжчика з України – так званого Миколи з Чернігівщини, який нібито «по мінному полю тікав від війни та повісток до білорусі».

Про це повідомляє білоруське опозиційне видання «Флагшток».

У процесі пошуків так званого Миколи виявилось, що він Сергій Маслюков, і проживав він у прикордонному селі Добрянка Чернігівської області. Його в пропагандистському відео впізнали жителі села, де проживав чоловік.

Селищна голова Добрянської ОТГ Світлана Бицько зазначила, що зник Сергій приблизно тижнів зо два тому, був звичайним чоловіком, який нічим не вирізнявся з-поміж інших. Про родичів у Білорусі їй не відомо.

Ми поспілкувались з Людмилою Жуковою, односельчанкою «Миколи»-Сергія. От що вона нам розповіла: «Працював він до ковіду в Києві в охороні. Як почалась епідемія приїхав до села, і ніде не працював. Є в нього двоє дітей: старший син і донька. З дружиною розвелись років 6 назад. Любив погуляти з друзям, був лінивим. Саме друзі почали бити на сполох, коли Микола не вийшов на зв’язок після чергової зустрічі з товаришами. Вони прибігли до колишньої дружини Миколи і разом з нею уже пішли до хати чоловіка. Так його вже не було. Було це днів за 5 до того, як відео з’явилось в інтернеті. Мама Миколи була з росії, батько – місцевий. Микола мав брата в росії і ще до початку епідемії в Україні, хотів поїхати до нього жити».

Сюжет розміщений в соціальній мережі на сторінці села викликав значний ажіотаж обговорень.

Односельчани не розуміють, що зумовило його зраду.

«Зараз село перебуває в шоці. Всі хто його знав не міг очікувати від нього такої зради. Жив Сергій на вулиці, яка була найближчою до кордону з білоруссю. Сам з дитинства проживав в Добрянці, тому знав усі стежки, що ведуть до кордону, тим паче в селі біля кордону протікає невеличка річка, яку легко можна було переплисти», – додає Людмила Жукова.

У своєму інтерв’ю пропагандистському каналу Сергій Маслюков підтримує росію та закликає до загарблення території України, разом із ведучою-пропагандисткою Владиславою Супруновською підтримує наративи Кремля.

Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Back to top button