Війна

Трагічна втрата: Сновська громада провела в останній путь загиблого воїна

На щиті повернувся наш земляк, мужній захисник-нацгвардієць, старший сержант Василь Стрехальот із Тихонович Сновської громади. Дуже довгою була для нього дорога додому… З 1 червня 2022 року він вважався безвісти зниклим і лише на минулому тижні був визнаний загиблим.

Про це повідомляє Сновська міська рада.

Народився Василь Стрехальот 9 квітня 1995 року в селі Тихоновичі, навчався у місцевій школі. Згодом здобув вищу освіту у Сумському національному аграрному університеті.

З 2015 по 2018 роки проходив військову службу за контрактом у військовій частині 3030. А з вересня 2020 року проходив військову службу за контрактом у Національній Академії Національної Гвардії України на посаді старшого кулеметника відділення комендантського взводу роти охорони бойового та матеріального-технічного забезпечення резервного батальйону імені Героя України генарал-майора Сергія Кульчицького. Брав участь у бойових діях.

Повномасштабне вторгнення росії в Україну зустрів на службі. Мужньо боровся з ворогом, захищаючи рідну землю.

З 1 червня 2022 року, внаслідок ведення бойових дій поблизу населеного пункту Студенок Ізюмського району Харківської області, вважався таким, що зник безвісти. Всі до останнього сподівалися на його повернення.

20 лютого 2024 року постановою слідчого СВ Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області Василь Стрехальот визнаний загиблим…

Стоячи на колінах зустріла Сновщина Героя. Привезли Василя в рідне село його побратими. Відспівали захисника у храмі в Києві, а на кладовищі в Тихоновичах літію за загиблим відслужив капелан Нацгвардії.

Військовий розпорядник передав матері прапор України, якій вірно служив її син.

Ще статті по темі

Back to top button