Війна

Трагічна втрата: загинув воїн із Чернігівщини

Сьогодні Чернігівщина провела в останню путь свого земляка – старшого солдата Ляха Олександра Васильовича, який ціною власного життя боровся за свободу та Незалежність рідної Батьківщини.
Народився Олександр 21 квітня 1999 року у селі Жуківка, що на Куликівщині. Вибір професії військовослужбовця для нього не був випадковістю. Парубок завжди мріяв бути захисником рідного краю, мав принципову позицію і казав, що крім нас захищати Україну нікому.
Становлення його, як особистості припало на роки війни: закінчивши місцевий Куликівський професійний аграрний ліцей, Олександр продовжив навчання у Конотопі, де познайомився з багатьма військовослужбовцями, які вже брали безпосередню участь в антитерористичній операції на сході нашої держави. Тоді вибір життєвого шляху Олександру був очевидним, і контракт з 30-ю окремою механізованою бригадою ім. князя Костянтина Острозького став тому підтвердженням. З початком повномасштабного ворожого вторгнення по всій території України наш земляк разом з побратимами мужньо захищав Батьківщину, даючи ворогу гідну відсіч.
На жаль, 7 червня під час виконання бойового завдання у населеному пункті Клинове на Донеччині Лях Олександр загинув, до останнього будучи вірним не тільки військовій присязі, а й поклику серця.
287941099_392037916288111_8920396018416443037_n
Проводжали в останню путь Олександра всією Жуківкою – востаннє попрощатися з ним приїхали друзі і однокласники із різних куточків громади, рідні та близькі, а також вірні побратими. Всі вони вшанували світлу пам’ять Олександра та поховали його на рідній землі.
Старший солдат Олександр Лях нагороджений Відзнакою Командувача об’єднаних сил «За звитягу та вірність».
Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Ще статті по темі

Back to top button